آخرین اخبار
کد مطلب: 102165
گردشگري عشايري؛ ديدني ترين جاذبه سُنتي در عصر مُدرن
تاریخ انتشار : 1394/03/05 14:22:21
نمایش : 2020
زندگي کوچ نشينان عشايري در عصر مُدرن هنوز جذابيت هاي خود را براي گردشگران داخلي و خارجي حفظ کرده و به عنوان ديدني ترين جاذبه عصر فناوري لقب گرفته است.
به گزارش سلام لردگان ,
يکي از جاذبه هاي منحصر به فرد استان چهارمحال و بختياري در حوزه گردشگري و طبيعت گردي، گردشگري عشايري است.


جلوه هاي طبيعي و انساني موجود در محيط زندگي عشاير، اين گروه از جمعيت کشور را به عنوان يکي از جاذبه هاي گردشگري مطرح کرده و از آنجا که چهارمحال و بختياري به عنوان يکي از استانهاي عشايرنشين کشور شناخته مي شود، مي توان از آن به عنوان يک فرصت استثنايي در راستاي رونق هرچه بيشتر گردشگري بهره گيري کرد.

علاوه براين،با توجه به اينکه سند جامع توسعه گردشگري استان با محوريت طبيعت گردي تدوين شده است،بي شک يکي از مهمترين مواردي که در اين سند به آن پرداخته شده، گردشگري عشايري است که سالها مغفول مانده و ضروري است تا به اين حوزه توجه بيشتري شود.

عشاير کشور اقوامي اند که در گذر قرنها زندگي دسته جمعي خود، به شيوه اي زيبا و باورنکردني، ساختار فرهنگي و اجتماعي قبيله اي خويش را حفظ کرده و به عنوان ديدني ترين جاذبه عصر تکنولوژي لقب يافته اند.

عشاير، پاره اي افتخارآميز از تمدن ايران زمين هستند و ما بايد آنها را به صحنه بياوريم و از تجربيات چند هزار ساله زندگي شان در سفر، براي بهبود صنعت گردشگري کشور بهره مند گرديم.

ما بايد از آنها بياموزيم که چگونه سبک سفر کنيم و همواره در تعامل سازنده، ظرفيتهاي موجود در طبيعت را کشف کرده، آنها را در زندگي روزمره خود بکار بگيريم و از طبيعت سرد و گرم چشيده اشان صبر بياموزيم و لذت واقعي سفر را در پويشي پايدار براي شناخت ناشناخته ها جستجو کنيم.

هرچند در سالهاي اخير مظاهر فناوري، زندگي بکر عشاير را تحت تاثير قرار داده است اما همچنان کوچ‎نشينان بسياري سُنتها و ارزشهاي اصيل ايراني را حفظ کرده اند که ديدن همين سُنتها، جذابيتهاي بسياري براي گردشگران داخلي و خارجي دارد و استان چهارمحال و بختياري از اين منظر در شرايط مناسبي است.

مديرکل امور عشاير چهارمحال و بختياري در گفت و گو با گزارشگر ايرنا، تعداد عشاير کوچ نشين اين استان را 126 هزار و 39 نفر اعلام کرد و گفت: چهارمحال و بختياري از نظر جمعيت، دومين استان عشايرنشين کشور به شمار مي رود.

يحيي حسين‎پور افزود: اين تعداد عشاير 14 درصد از جمعيت استان را تشکيل مي دهند.

وي با بيان اينکه 25 درصد محصولات دامي از سوي عشاير استان توليد مي شود، افزود: عشاير استان يک ميليون و 500 هزار راس دام در اختيار دارند.

به گفته حسين پور، عشاير استان در 85 درصد از گستره جغرافيايي استان حضور دارند و شهرستانهاي کوهرنگ و اردل ميزبان بيشترين عشاير برون کوچ و شهرستان لردگان ميزبان بيشترين عشاير درون کوچ استان است.

مديرکل امور عشاير چهارمحال و بختياري با اشاره به ويژگي هاي بارز عشاير گفت: عشاير مهمان نواز بوده و سُنت را نيز گرامي مي دارند و از اين حيث داراي جذابيت بسياري براي گردشگران بويژه گردشگران خارجي هستند.

حسين پور خاطرنشان کرد: زندگي عشاير کشور مملو از تلاش، سختکوشي و مبارزه با ناملايمات طبيعت است که اين صحنه ها براي گردشگران، بسيار ديدني و جذاب است.

وي با بيان اينکه هر چادر عشايري مي تواند نقش يک هتل پنج ستاره را داشته باشد، افزود: اقتصاد عشاير استان از راه دامداري مي گذرد و چنانچه گردشگري عشايري در اين مناطق پا بگيرد کمک زيادي به معيشت آنها مي شود.

بر همين اساس مي توان گفت جامعه عشايري استان ظرفيت گردشگري بي شماري دارد که بهره مندي از آنها مي تواند هم به نفع گردشگر و هم عشاير باشد و موجب توسعه استان در ابعاد مختلف بويژه توسعه اقتصادي شود اما اين ظرفيت در سالهاي زيادي مورد غفلت واقع شده است.

با اين حال، به گفته مسوولان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان،اين موضوع در سند جامع توسعه گردشگري استان ديده شده و با اجراي اين سند مي توان شاهد توسعه گردشگري عشايري استان باشيم.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري در همين پيوند به ايرنا گفت:در سند جامع توسعه گردشگري استان که با محوريت طبيعت گردي تدوين شده، به حوزه گردشگري عشايري نيز توجه شده است.

بهمن عسگري افزود: ايلراه هاي عشايري، آداب و رسوم، فرهنگ خاص، زندگي کوچ نشيني و تمام مظاهر زندگي طبيعي و اجتماعي عشاير مي تواند براي گردشگران جذابيت خاصي داشته باشد و ما در اين زمينه تلاش خود را به کار گرفته ايم تا از اين ظرفيت براي رونق صنعت گردشگري استان بهره بگيريم.

وي از اجراي طرح کَمپينگ عشايري در کوهرنگ خبر داد و گفت: هم اکنون شرکت 'کوهرنگ پرداز' در حوزه گردشگري عشايري در حال فعاليت است و اميد مي رود اين فعاليتها را در سالجاري توسعه بيشتري دهيم.

عسگري با بيان اينکه توسعه گردشگري يک امر تدريجي است، اظهار کرد: اميد مي رود با ايجاد زيرساخت لازم و همکاري ساير دستگاه ها بتوان از جاذبه هاي استان بويژه جاذبه هاي زندگي عشايري در توسعه صنعت گردشگري استان بهره بگيريم.

انتظار مي رود با توسعه گردشگري عشايري در استان و بهره گيري از ظرفيتهاي بي شمار اين حوزه شاهد تحول چشمگيري در رونق صنعت گردشگري استان باشيم همچنين از سوي ديگر چنانچه گردشگري عشايري در استان فعال شود، مي تواند موجبات اشتغالزايي، کارآفريني و حفظ و بقاي جامعه کوچ نشين را فراهم کند.

محل سکونت عشاير، پوشاک، خوراک، صنايع دستي و بطور کلي محيط زندگي آنها به همراه آداب و رسوم، لهجه، زندگي ايلي و سُنتها، چشم انداز و مکاني که عشاير در آن اسکان مي يابند، همه و همه مي تواند براي بازديدکنندگان، جذاب باشد و منجر به حفظ بقاي زندگي عشاير شود. از اين رو شايسته است گامهاي جدي تري در اين عرصه برداشته شود.

گزارش از : خاطره حسين زاده
منبع: دانا

 

 
انتهاي پيام /*
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس